Vår-info 2023

Velkommen til et godt og forhåpentligvis noenlunde normalt foreningsår sammen med Foreningen Gamle Steinkjer. Vi er i siget med våre årlige prosjekter – ny utgave av SteinkjerSaga og SteinkjerKalender for 2024.

Steinkjermartnan i august er for lengst blinket ut, og vi tar sikte på minst tre åpne møter i løpet av året. Innsamling og digitalisering av bilder er også noe vi fortsetter med, og på vårtparten hadde det vært artig å få til en samling i Martenshagen med fokus på naustfunnet.

Velkommen til årsmøte
Først ut er årsmøtet, som er lagt til Vårt Hjem tirsdag 21. mars med møtestart kl. 19.00. Programmet er i skrivende stund ikke endelig fastlagt, men det er klart at krim-eksperten Nils Nordberg kommer på besøk. I tillegg til vanlige årsmøtesaker blir det også kulturelle innslag, servering m.m. Sett av datoen til en trivelig kveld på Vårt Hjem!

Bruk nettsiden vår
For en tid tilbake relanserte vi internettsiden vår – www.gamlesteinkjer.net. Nå er det enklere enn noen gang å ordne medlemskap, stille oss spørsmål og bestille fra vårt rikholdige utvalg av steinkjerlitteratur. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger etter nylanseringen, og vi tar gjerne innspill på ytterligere forbedringer. Kikk innom!

Styret i FGS 2022
Erling Koldaas (leder), Morten Stene (nestleder), og styremedlemmene Jan Erik Moe, Johan Rodum, Einar Aasen og Bjørn Gunnar Ericson. Varamedlemmer: Odd Birger Grønli og Kirsten Lange. Internettsider: www.gamlesteinkjer.net

Bli grasrotgiver!
Vi fikk i fjor en hyggelig utbetaling fra Grasrotandelen – hvor Norsk tipping utbetaler en liten andel av sine spilleres innsatser til lag og foreninger. Men vi vil gjerne at flere støtter oss på denne måten. Oppskriften er enkel: Gå inn på grasrotandelen.no, søk opp Foreningen Gamle Steinkjer og registrer deg som grasrotgiver til fordel for din forening.

Vi ønsker gjerne bidrag
Som nevnt er vi godt igang med neste års utgave av SteinkjerSaga og en ny Steinkjerkalender. Hvis du sitter på en god historie eller bildemateriale er vi selvfølgelig interessert, og vi ønsker også ideer til saker vi kan ta fatt i og belyse. Har du noe på hjertet, ta kontakt med Erling Koldaas på e-post koldaas@online.no eller tlf. 93434629.

Gamle steinkjer-viser
Steinkjer har en solid visetradisjon, ikke minst fra utallige basarer og tilstelninger i årene før andre verdenskrig, hvor slike arrangement var store kulturbegivenheter i byen. Sitter du på slike viser er vi interessert i kopier for å ta vare på dem og dele dem med andre i SteinkjerSaga. Kontakt: koldaas@online.no 

Vi trenger din e-postadresse
Flere ganger har vi bedt alle medlemmer om å dele e-postadressen sin med oss – og mange har svart. Er du en av dem som fortsatt får informasjon fra oss i brev?  Med e-postadresser kan vi rimeligere og raskere holde kontakten med dere!! Send en e-post til johan@steinkjerbygg.no som vil legge adressen inn i registeret vårt.